Philips, Bayern Münih'in aydınlatma partneri oldu

Philips, FC Bayern Münih'in resmi aydınlatma partneri, hem de takımın stadyumu Allianz Arena'nın sponsoru oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Royal Philips, FC Bayern Münih ve stadyumu Allianz Arena'nın aydınlatma partneri oldu. 

Philips açıklamasına göre, FC Bayern Münih ile sözleşme imzalayan şirket, hem FC Bayern Münih'in resmi aydınlatma partneri, hem de takımın stadyumu Allianz Arena'nın sponsoru oldu.  

Allianz Arena 71 bin 137 seyirci kapasiteli stadyum, 35 metre uzunluğu ve yaklaşık 29 bin metrekare büyüklüğü ile dünyanın en büyük hava yastıklı dış cephesine sahip. 

380 bin adet 4 kanallı ve yüksek ışık performansına sahip Philips ColorGraze LED'li aydınlatma armatürü, arenanın statik görüntülerden çok daha fazlasını sergilemesini sağlayacak. Yeni LED aydınlatma sistemi ayrıca standart aydınlatmaya oranla yüzde 60 daha fazla enerji verimliliği sağlayacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Philips Aydınlatma Almanya, Avusturya ve İsviçre İdari Müdürü Roger Karner, renk skalalarını üçten 16 milyona çıkaracaklarını, Allianz Arena'nın eşsiz atmosferler yaratabileceği sayısız ışık senaryosu olacağını belirtti. 

FC Bayern München AG Üst Yöneticisi (CEO) Karl-Heinz Rummenigge ise Philips'in yeni aydınlatmasının ziyaretçilerin ve ekranları başındaki izleyicilerin daha ilk bakışta sahadaki duygu ve dinamizmi bütünüyle hissetmesini sağlayacağını kaydetti. 

Philips Almanya, Avusturya ve İsviçre Marka ve İletişim Müdürü Thomas Schönen de Philips ve FC Bayern'in sadece arenada taraftarlarla yapılan canlı etkinliklerle değil, tüm kanallar için yaratıcı iletişim konseptleri geliştireceğini dile getirdi. 

Philips, geçen ay UEFA ve FIFA'nın sıkı yayın kurallarına uyan, HDTV için titreşimsiz ultra ağır çekim garantisi veren ilk LED projektör aydınlatma sistemi olan Philips ArenaVision LED Projektör'ü piyasaya sunmuştu  

Bu yıl Brezilya'da düzenlenen dünya kupası futbol müsabakalarında kullanılan 12 stadyumdan 9'u da Philips aydınlatma teknolojisi kullanıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir