PineBridge, Romatem'e ortak oldu

PineBridge yatırım fonu Romatem'in yüzde 50'sini satın aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBAİ - ABD merkezli PineBridge yatırım fonunun Ortadoğu birimi, fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetleri veren Romatem'in yüzde 50'sini satın aldı.

Türkiye'de dört tesisi olan Romatem, fonun Türkiye'ye ikinci yatırımı oldu. PineBridge Romatem hisselerini şirketin kurucularından aldı.

PineBridge Ortadoğu faaliyetlerinin başında bulunan Talal el Zain şirketin aldığı hissenin maliyetini açıklamadı, ancak Romatem'in Türkiye ve yurtdışında yeni hastane ve klinikler kurulmasını öngören büyüme planlarını destekleyeceğini ifade etti.

Zain, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Türkiye pazarının ve sektördeki fırsatların önemi göz önüne alındığında bu anlaşma bizim için bir kilometre taşı... Plan, Türkiye'deki işletmeleri artırmak ve Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Körfez Arap ülkelerine yaymak" dedi.

PineBridge, 2011 yılında Ulusal Faktoring'de pay almıştı. Şirket Kasım ayında ise Dubai merkezli okul işletmecisi GEMS Education tarafından işletilen bir kampusu satın almıştı.