Pistorius için asgari 25 yıl hapis cezası istendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PRETORIA - Savcılar, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius için asgari 25 yıl hapis cezası istedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Pretoria kentinde yapılan mahkemede, savcılar, Londra Olimpiyatları'nda katıldığı erkekler 400 ve 4x400 metre bayrak yarışları ile olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olarak tarihe geçen Pistorius'u, kasıtlı adam öldürme, yasadışı silah bulundurmakla suçladı ve atletin, asgari 25 yıl hapse mahkum edilmesini istedi.

İddianamede, 14 Şubat (Sevgililer Günü) 2013'te Steenkamp'ı, evinin banyosunda ateşli silahla vurarak ölümüne neden olan Pistorius ile ilgili polisin, 6 ay boyunca topladığı kanıtlar ve savcıların 100'ü aşkın tanıkla yaptığı görüşmelerin tutanaklarının bulunduğu söyleniyor.

İddianamenin mahkemeye sunulmasının ardından yargıç Desmond Nair, Pistorius'un yargılanmasına, 3 Mart 2014'te devam edileceğini ve davanın 20 Mart 2014 tarihine kadar süreceğini belirtti.

Duruşmaya, açık mavi gömleğin üzerine giydiği siyah takım elbiseyle gelen Pistorius'un, kardeşleri Aimee ve Carl'ın elini tuttarak dua ettiği ve ağladığı bildirildi. 

26 yaşındaki Pistorius, önceki duruşmalarda Steenkamp'ı hırsız sanarak kazara vurduğunu öne sürmüş ve cinayet suçlamasını kabul etmemişti.