Plosser: Sabırlı ifadesini kullanmamalıydı

Philadelphia Fed Başkanı Plosser, “Fed geçen ayki açıklamasında "sabırlı" ifadesini kullanmamalıydı” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, Fed'in geçen ay para politikası hakkında yaptığı açıklamada "sabırlı" ifadesini kullanmasının doğru olmadığını ifade ederek, faiz artırımına ne zaman başlanacağı kararını sadece ekonomik verilere bağlı olarak alınması gerektiğini kaydetti.

              
Fed, Aralık ayından bu yana faiz artırımlarına başlarken sabırlı bir yaklaşım izleyeceğini ifade ederken, piyasalar faiz artırımının ne kadar yaklaştığını anlamak için bu ifadenin ne zaman terk edeceğini izliyorlar.
              
Fed'in politikalarını belirleyen Açık Piyasa Kurulu'nun üyesi olmayan ve görevini bu yıl bırakacak olan Plosser, NBC televizyonuna yaptığı konuşmada, "(Sabırlı ifadesi) orada olmaması gerekiyordu. İnsanların takvim ve toplantı tarihleri çerçevesinde fikirlerini ifade etmesinin diğer bir örneği" dedi.
              
Plosser Fed'in faizleri artırmaya başlama kararı alırken uzun süre beklememesi ve enflasyonda yükseliş tehlikesi yaratmaması gerektiğini belirtti.

Faiz artırma beklentileri arttı

ABD'de tarım dışı istihdam Ocak ayında beklentilerin üzerinde artarken, çalışanların ücretlerinde önceki ayki düşüşün ardından kaydedilen belirgin artış Fed'in yıl ortasında faiz artıracağına dair beklentileri kuvvetlendirdi.
              

Bu konularda ilginizi çekebilir