Polonya'nın bütçe açığı yüzde 100 artacak

Krizin büyük darbe vurduğu Avrupa ülkelerinden biri olan Polonya'da 2010 yılında bütçe açığı 12,7 milyar euro olacağı açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BUDAPEŞTE - Küresel ekonomik krizin büyük darbe vurduğu Avrupa ülkelerinden biri olan Polonya'da 2010 yılında bütçe açığının yüzde 100 artarak 12,7 milyar euro olacağı açıklandı.

Polonya Maliye Bakanı Jacek Rostowski tarafından Polonya gazetesi olan Gazeta Wyborcza'ya yapılan açıklamada, Polonya'nın yüzde 0,9 ile bu yıl büyüme kaydeden tek AB ülkesi olduğunu belirtti. Polonya hükümetinin 2010 yılında yeni yapılacak otobanlar ve öğretmen maaşlarına yapılacak yüzde 7 zam nedeni ile bütçenin vereceği açığın iki kat artacağını belirten Maliye Bakanı Rostowski, bu harcamalara rağmen vergilerde her hangi bir artışa gitmeyeceklerini belirtti.

Maliye Bakanının açıklaması üzerine Polonya Merkez Bankası'nın bazı üyeleri ise 2010 yılında bütçe açığının bu denli yükselmesinin enflasyonu artıracağını, öte yandan ülkelerinin euro bölgesine geçmesinin de uzayacağını, bu şartlarda euroya geçişin 2014 yılından sonra gerçekleşebileceğini kaydettiler.