"ABD, İsrail'in yakın müttefiki olarak kalacak"

Obama'nın Orta Doğu Özel Temsilcisi Mitchell, ABD ve İsrail'in, yakın dostlar ve müttefikler olduğunu belirterek böyle kalacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

TEL AVİV - ABD Başkanı Barack Obama'nın Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell, Batı Şeria'daki yerleşimler ve Filistinlilerle barış konusundaki görüş farklılıklarına rağmen, "Washington'un İsrail'in yakın müttefiki olarak kalacağını" söyledi.

Mitchell, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından kabulünde, amacının İsrail Yahudi devleti ile barış ve güvenlik içinde, yan yana bir Filistin devletinin kurulmasına yönelik görüşmelerin hemen yeniden başlatılması ve kısa sürede sonuçlanmasına yönelik bir ortamı yaratmak olduğunu belirtti.

Bu konuda açık olmak istediğini söyleyen Mitchell, "Bunlar rakip ülkeler arasındaki anlaşmazlıklar değildir. ABD ve İsrail, yakın dostlar ve müttefiklerdir ve öyle de kalacaklardır" diye konuştu.

George Mitchell, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile de bir araya geldi.

Barak'ın ofisinden yapılan açıklamada, görüşmede Batı Şeria'daki yerleşim inşaatlarının ve yasa dışı yerleşim oluşumlarının ele alındığı belirtildi.

Barak ve Mitchell'in ayrıca, Obama'nın kapsamlı bölgesel barış çağrısının yanı sıra Filistin ekonomisinin güçlendirilmesi, Suriye ile barış süreci ve Lübnan'daki seçim sonuçlarını da ele aldıkları kaydedildi.

Mitchell, öğleden sonra da İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Avigdor Lieberman ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşecek.