"Anlaşmaya varmak için uzun bir yol var"

BM iklim zirvesinde konuşan Medvedev, "görüşmelerin nasıl geçtiğine bakıldığında önlerinde daha uzun ve zorlu bir yol olduğunu" belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOPENHAG - Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, iklim konusunda bir anlaşmaya varmak için hala "uzun ve zorlu" bir yol bulunduğunu bildirdi.

Medvedev, BM iklim zirvesinin düzenlendiği Kopenhag'da yaptığı konuşmada, "görüşmelerin nasıl geçtiğine bakıldığında önlerinde daha uzun ve zorlu bir yol olduğunu" belirtti.

Dimitriy Medvedev, buna rağmen "ümitsizliğe kapılmamak gerektiğini" kaydederek, "çok yakında bir yol haritasından bahsedebileceklerini, bu yol haritasının uygulanmasının da küresel bir anlaşmanın sağlanmasına olanak vereceği" ümidini dile getirdi.

Medvedev, küresel bir uzlaşma çerçevesinde, Rusya'nın 2020'ye kadar sera etkisi yaratan gaz emisyonunu yüzde 25 oranında düşürmeye hazır olduğunu yineledi.

Medvedev, küresel bir anlaşmada, "sera etkisi yaratan gazların emilmesinde ormanların rolünün" göz önüne alınması ve "kalkınmakta olan ülkelere modern teknoloji transferi için kabul edilebilir koşulların sağlanması" gerektiğine de değindi.

Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama da konuşmasında, "kendilerinden beklenenin, eksikleri olsa da sağlam bir siyasi anlaşmaya varılması olduğunu" belirtti.

Hatoyama, "Her bir ülkenin, egoizmi bir kenara bırakarak, çocuklarımız ve torunlarımızın iyiliği için birlikte çalışması son derece önemlidir" dedi.