"Dünya ticareti yüzde 13,5 büyüyecek"

DTÖ Başkanı Pascal Lamy, bu denli güçlü toparlanmanın küresel ekonomik aktivitelerdeki iyileşmeyi yansıttığını vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CENEVRE- Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), 2010 yılı için dünya ticareti büyüme tahminini yüzde 10'dan yüzde 13,5'e yükseltti.

DTÖ'den yapılan yazılı açıklamada, 2010 yılında dünya ticaretinin beklenen büyümeyi göstermesi durumunda bunun 1950'den bu yana tutulan verilerin gösterdiği en büyük büyüme olacağına işaret edilerek, geçen yıl yüzde 12,2 daralan dünya ticaretindeki artışta gelişmekte olan ekonomilerle Çin'in etkili olduğu belirtildi.

DTÖ Başkanı Pascal Lamy, bu denli güçlü toparlanmanın küresel ekonomik aktivitelerdeki iyileşmeyi yansıttığını vurguladı.

Dünya Ticaret Örgütü ekonomistleri yayımladıkları raporda, küresel ticaret akışında beklenenden daha hızlı toparlanmanın ardından dünya ticaretinde 2010 yılı büyüme tahminlerini yüzde 13,5'e çıkardıklarına dikkat çektiler.

Ekonomistler ayrıca, geçen yıl ihracatları yüzde 7,8 oranında daralan gelişmekte olan ülkelerin bu yıl ihracatlarını yüzde 16,5 oranında artıracaklarını öngördüler.

Gelişmiş ülkelerin ihracatlarının ise bu yıl yüzde 11,5 artacağını tahmin eden DTÖ ekonomistleri, söz konusu ülkelerin ticaretinin geçen yıl yüzde 15,3 azaldığını belirttiler.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir