"Gürcistan için tek yol Batı"

Gürcistan Başbakanı İvanişvili: "Avrupa Birliği ve Avroatlantik entegrasyonu dışında alternatifimiz yok"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TİFLİS - Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, ülkesinin demokratikleşmesi ve ulusal güvenliği açısından Avrupa Birliği (AB) ve Avroatlantik bölgesiyle entegrasyon dışında alternatifleri olmadığını söyledi.

Başbakan İvanişvili, Tiflis'de düzenlenen NATO Parlamenterler Asamblesi seminerinde yaptığı konuşmada, Güney Kafkasya'daki sorunlar ve ülkesinin izlediği uluslararası politika konularında değerlendirmede bulundu.
Gürcistan'ın da içinde bulunduğu Güney Kafkasya'dan çatışmaların yaşandığına ve barışın tam hakim olmadığına işaret eden İvanişvili, bölgenin çatışmalara gebe olduğunu dile getirdi.
Uzun yıllardır devam eden sıkıntıların hem Gürcistan'ı hem de bölgeyi kötü yönde etkilediğini söyleyen İvanişvili, "Bugün Güney Kafkasya'nın, uluslararası toplumun desteğine hiçbir zaman olmadığı kadar ihtiyacı var" dedi.
İvanişvili, stratejik öneme sahip Güney Kafkasya'da barışın tesisi için büyük potansiyel olduğunu söyleyerek, herkesin bu potansiyelden olabildiğince faydalanarak barışın sağlanması ve demokratik ortam oluşturulması yönünde çaba harcaması gerektiğini vurguladı.
Ülkesinin dış politikasına da değinen İvanişvili, "Ulusal güvenliğimiz ve ülkemizin demokratikleşmesi için Avrupa Birliği ve Avroatlantik ile entegrasyondan başka alternatifimizin olmadığına inanıyoruz. NATO'ya üyelik, ülkemizin başlıca hedeflerinden biridir. Halkımız da bizi bu konuda destekliyor. Ayrıca ülkedeki bütün siyasi güçler bu politikada hemfikir" diye konuştu.