"Hisse senetleri çok hızlı çok fazla ve çok erken yükseldi"

Roubini, 'kademeli toparlanma' nedeniyle yatırımcıların hayal kırıklığına uğrayabileceği uyarısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Global krizi önceden öngörmesi ile isim yapan New York Üniversitesi öğretim üyelerinden Nouriel Roubini, hisse senedi ve emtia piyasalarında önümüzdeki aylarda düşüşler yaşanabileceğini, zira global ekonomideki toparlanmanın kademeli olması nedeniyle yatırımcıların hayal kırıklığına uğrayabileceğini söyledi.

İstanbul'da konuşan Roubini, "Piyasalar çok yüksek seviyelere çok erken ve çok hızlı çıktılar bu nedenle aşağı yönlü bri düzeltme riski görüyorum. Özellikle piyasalar, ekonomideki toparlanmanın hızlı ve V şeklinde değil U şeklinde olacağını gördüklerinde bu düzeltme riski artacak. Bunu görmek bu yılın dördüncü çeyreğinde ya da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde gerçekleşebilir." dedi.

Roubini, reel ekonomide hızlı bir sıçrama yaşanmaması halinde piyasaların değerlendirmesini yeniden yapması gerekeceğini, kendisinin piyasa hareketleri ile reel ekonomideki gelişmeler arasında derin bir fark gördüğünü söyledi.

Dünya genelinde hisse senedi piyasalarında son 6 aydır önemli yükselişler yaşanıyor. Dünya ekonomisinin 1930'lardan bu yana gördüğü en sert resesyon sürecinden çıkılmakta olduğuna dair beklentiler son 6 ay içinde Standard & Poor’s 500 endeksini yüzde 51 oranında ve Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Dow Jones Stoxx 600 endeksini yüzde 48 oranında yukarıya taşıdı.