"Obama, Gürcistan'ın bağımsızlığına destek veriyor"

Saakaşvili, Gürcistan'ın güçlü bir yapıya kavuşmasının Amerika'nın çıkarına olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TİFLİS - Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Barack Obama'nın ülkesinin bağımsızlığına güçlü destek verdiğini belirtti.

Saakaşvili, Amerikan seçimlerinde Obama'nın zaferinin kesinlik kazandığı sıralarda yaptığı açıklamada, Obama'nın Gürcistan'ın bağımsızlığını güçlü kılacak önemli planları olduğunu kaydetti.  Obama'nın yardımcılığını üstlenecek Joe Biden ile eski dost olduklarını ifade eden Saakaşvili, ABD'den aldıkları 1 milyar dolar yardımda Biden'in önemli katkısı olduğunu söyledi. Biden'in, Rusya ile Güney Osetya sorunu yüzünden kısa süreli savaşa giriştikleri ağustos olayları sırasında Gürcistan'a gelerek ülkesine güçlü destek verdiğini ifade eden Saakaşvili, Gürcistan'ın güçlü bir yapıya kavuşmasının Amerika'nın da çıkarına olduğunu kaydetti.

Saakaşvili, Biden'in Gürcistan'ı ziyaretinde ülkesindeki muhalefet partileri ile de görüştüğünü, birlik ve dayanışma çağrısında bulunduğunu hatırlattı. Gürcistan Güvenlik Sekreteri Aleksander Lomaya da açıklamasında, ABD'deki yeni yönetimin Gürcistan'ın ulusal çıkarlarını gözeteceğini ümit ettiklerini kaydetti. Güney Kafkasya bölgesinde kalıcı istikrarın sağlanmasının ABD'nin ulusal çıkarları arasında olduğunu belirten Lomaya, Obama'nın Rusya'nın Gürcistan topraklarını işgal girişimini şiddetle kınadığını hatırlattı. Lomaya, ABD yönetiminin, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün barışçıl yollardan sağlanması ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkısının bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.