"Papa: Üçüncü dünya savaşı başladı"

ABD'li New York Post gazetesi ve United Press International ajansının Twitter hesabını ele geçiren hackerlar, Papa'nın ağzından 'Üçüncü dünya savaşı başladı' mesajını paylaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hackerların hedefi bu kez New York Post gazetesi ile United Press International (UPI) haber ajansı oldu. 

Hackerlar dün gerçekleştirdikleri siber saldırıda  New York Post gazetesi ve United Press International ajansının sosyal paylaşım sitesi Twitter hesaplarından peş peşe yalan içerikli haberler paylaştı. 

"Papa: Üçüncü dünya savaşı başladı"

ABD ile Çin gemilerinin savaşmaya başladığını yazan sanal korsanlar, Papa'nın ağzından da "Üçüncü dünya savaşı başladı"mesajını iletti. 

Çok geçmeden hesapların hackerlar tarafından ele geçirildiği anlaşıldı.Konuyla ilgili açıklama yapan New York Post sözcüsü Jenny Tartikoff, "Twitter hesabımız hacklenmiştir. Hacker saldırılarının kim ya da kimler tarafından neden yapıldığını araştıyoruz." dedi.

Geçtiğimiz hafta ABD ordusunun komuta merkezinin Facebook ve YouTube hesapları da IŞİD adına çalışan hackerların eline geçmişti.Hackerlar sosyal medya hesabından seks içerikli görsel ve şakalar paylaşarak ABD ordusunu zor durumda bırakmıştı. 

Obama'dan siber önlem hamlesi

2013 ile 2014 yılları arasında Sony Film,Target,Home Depot, JP Morgan Chase, Burger King gibi ABD'li büyük firmalar hackerların hedefi oldu. Özelikle Sony Film hesabını ele geçiren Kuzey Koreli olduğu iddia edilen hackerlar, gizli e-posta yazışmalarını deşifre edince ABD ile Kuzey Kore arasındaki suların ısınmasına neden olmuştu. 

Tüm bu siber saldırılarının önüne geçmek için Beyaz Saray yönetimi yeni bir siber güvenlik yasası üzerinde çalışıyor.      

Bu konularda ilginizi çekebilir