"Sürgün mitingi"ne yasak

Kırım Başbakanı Aksenov, Tatar Türkleri'nin, sürgünün 70. yılı dolayısıyla 18 Mayıs'ta yapacağı miting de dahil tüm toplu eylemleri yasaklayan kararname imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AKMESCİT - Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden ve Rusya'ya ilhak anlaşması imzalayan Kırım'da Tatar Türkleri'nin, sürgünün 70. yılı dolayısıyla pazar günü yapacakları miting yasaklandı. 

Kırım Başbakanı Sergey Aksenov'un imzaladığı kararnamede, yarımadada, 6 Haziran'a kadar tüm kitlesel etkinliklerin yasaklandığı belirtildi. 

Yasağa gerekçe olarak, Ukrayna'nın güney ve doğusunda devam eden olaylar nedeniyle Kırım'a sızabilecek ayrılıkçıların provokasyon yapma ihtimalleri ve turizm sezonunda olası sabotajları önlemek gösterildi. 

Kırım Bakanlar Kurulu yetkilileri, Kırım Tatarları'nın 1944'teki sürgünü anmak için her yıl düzenlediği mitingi de kapsadığını bildirdi.  

Kırım Tatarları, her yıl olduğu gibi sürgünün 70. yılı dolayısıyla 18 Mayıs Pazar günü Akmescit'te mitingi düzenleyecekti. 

Bu arada, Ukrayna Devlet Başkanı Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, 18 Mayıs'ı "Kırım Tatarları'nın Özgürlük Savaşı Günü" olarak kabul eden kararname imzaladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir