"Türk Lirası kazandıracak"

Citigroup'a göre gelişmekte olan piyasaların para birimleri dolar karşısında değer kazanmaya başlayacak. Söz konusu dövizler arasında Türk Lirası da var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - Dünyanın en büyük 4'üncü döviz işlemcisi Citigroup, küresel ekonominin istikrar kazanma işaretleri vermeye başlamasının ardından, daha yüksek getiri isteyen yatırımcılar sayesinde, gelişmekte olan ekonomilere sahip ülkelerin para birimlerinin ABD Doları karşısında değer kazanmasını bekliyor.

Citigroup stratejistleri tarafından hazırlanan raporda, Güney Kore Wonu, Hint Rupisi, Brezilya Reali ve Meksika Pesosu en yüksek getiri sağlaması belenen para birimleri olarak gösterilirken,dolar ve İsviçre Frangı karşısında yükselmesi beklenen diğer para birimleri olarak Türk Lirası, Polonya Zlotisi, Güney Afrika Randı ve Tayvan Doları gösterildi.

Geçtiğimiz hafta da Goldman Sachs uzmanları tarafından hazırlanan bir raporda yatırımcılara, kısa vadede dolar ve euro satmaları, uzun vadede de gelişmekte olan piyasaların para birimlerinden oluşan 'sepetlere' yatırım yapılması tavsiye edilmiş, bu dövizler de  Brezilya Reali, Meksika Pesosu, Güney Afrika Randı, Rus Rublesi ve Endonezya Rupisi olarak sıralanmıştı.