"Türk yetkililerle anlaşma içindeyiz"

IMF Dış İlişkiler Direktörü Atkinson, Türk yetkililerle, tam bir anlaşma içerisinde olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - IMF Dış İlişkiler Direktörü Caroline Atkinson, Türk yetkililerle, bir sonraki uygun aşamanın 4'üncü madde üzerindeki konsültasyonların ele alınıp tamamlanması olduğu yönünde tam bir anlaşma içerisinde olduklarını söyledi.

Atkinson, IMF binasında düzenlediği basın toplantısında, "Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF ile temel anlaşmazlığın Türkiye'nin parayı nasıl harcayacağı noktasında olduğunu söyledi. IMF'ye göre temel faktör nedir? 18 ay süren müzakere dönemiyle ilgili ayrıntı verebilir misiniz?" şeklindeki bir soruyu yanıtladı.

Bakan Babacan adına konuşamayacağını ifade eden Atkinson, Türk yetkililerle bu dönem boyunca çok iyi görüşmeler yaptıklarına inandığını belirtti.

Atkinson, dünya ekonomisindeki gelişmeleri gözönünde bulundurarak, bir sonraki uygun aşamanın 4'üncü madde üzerindeki konsültasyonların ele alınıp tamamlanması olduğu yönünde Türk yetkililerle tam bir anlaşma içerisinde olduklarını kaydetti.

Bu konsültasyonların önümüzdeki haftalarda takvime bağlanmasını beklediklerini söyleyen Atkinson, her iki tarafın da bu adımın ileri götürülmesinden çok memnun olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi.