"Türkiye AB için önemli bir stratejik ortak"

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt, AB Troykası ile Türkiye arasındaki bakanlar toplantısını değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

STOCKHOLM - İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) için önemli bir stratejik ortak olduğunu belirtti. Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da dün yapılan, AB Troykası ile Türkiye arasındaki bakanlar toplantısını İsveç Dışişleri Bakanlığının internet sitesindeki bir yazısında değerlendiren Carl Bildt, toplantının çok verimli geçtiğini bildirdi.

Bildt, "Türkiye, ABD'den sonra AB için önemli bir stratejik ortaktır. Gelecekte AB üyeliğiyle birlikte Birliğe daha dinamik bir güç katacaktır" ifadesini kullanan Bildt, bütün bu olumlu gelişmeleri saydıktan sonra Türkiye'nin AB üyeliğinin önündeki en önemli sorunun Kıbrıs sorunu olduğunu öne sürdü.

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından temsil edildiği toplantıya, AB Troykasını temsilen Birliğin dönem başkanı Çek Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Karel Schwarzenberg, müteakip dönem başkanı İsveç'in Dışişleri Bakanı Carl Bildt, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ve AB yetkilileri katıldı.