Ramadi'de 200 IŞİD militanı öldürüldü

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Warren, Ramadi'yi geri alma operasyonunda bir hafta içinde 200 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Irak'ın Enbar vilayetinde terör örgütü IŞİD'e yönelik temmuz ayından bu yana gerçekleştirdiği hava saldırılarında 2 bin militanın öldürüldüğü bildirildi.

Koalisyon sözcüsü Steve Warren, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde yaptığı basın açıklamasında, Ramadi'yi geri alma operasyonunda bir hafta içerisinde 200 IŞİD militanının öldürüldüğünü kaydederek, bu operasyonda karada savaşan Amerikan askerleri ve savaş helikopterlerinin yer almadığını, ancak koalisyon savaş uçaklarının karada savaşan Iraklı güçlere hava desteği sunduğunu söyledi.

Warren, Enbar vilayetinde terör örgütü IŞİD'e yönelik temmuz ayından bu yana gerçekleştirdikleri hava saldırılarında 2 bin militanın öldürüldüğünü belirterek, uluslararası koalisyonun Iraklı bazı ordu birlikleri, terörle mücadele güçleri ve Enbar yerel polis güçlerini eğittiğini, yol kenarlarına yerleştirilen bombaları imha etmek için mühendislik üniteleri ve seyyar köprüler konusunda yardım sunduğunu ifade etti.

Musul'un kurtarılması zaman alacak

Irak'ta IŞİD kontrolündeki Musul kenti ile Enbar vilayetine bağlı Felluce'nin örgütten geri alınmasının önemli olduğunu belirten Warren, "Ancak Musul'un kurtarılması ülkenin ikinci büyük kenti olması nedeniyle zaman alacak. Irak hükümeti bu konu üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Warren, IŞİD'e karşı mücadelede Rusya ile işbirliğine ilişkin soruyu yanıtlarken de Suriye krizinin çözümünde Rusya'nın yaklaşımını "görmede kusur" olarak nitelendirdi. Warren, "Suriye'deki sorunun müsebbibi Beşşar Esed'dir. Esed gitmediği sürece orada barış sağlanmayacak" ifadelerini kullandı.