Ramazan Şahin Olimpiyat şampiyonu

Şahin, serbest güreş 66 kiloda Ukranyalı Stadnik'i yenerek altın madalya kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Serbest Güreş Milli Takımı'ndan 66 kiloda Ramazan Şahin altın madalya kazandı.

Rusya'nın Dağıstan Özerk Bölgesi'nden 3 yıl önce gelerek Türkiye vatandaşlığına geçen Ramazan Şahin, böylece kariyerine Avrupa ve dünya şampiyonluğundan sonra olimpiyat şampiyonluğunu da eklemeyi başardı. İlk turu maç yapmadan geçen Avrupa ve Dünya Şampiyonu Ramazan Şahin, 2. turda Kübalı Geandry Garzon'u 2-0 (1-0/7-4), çeyrek finalde İranlı Mehdi Taghavi'yi 2-0 (3-0/1-0), yarı finalde Gürcü Otar Tushushvili'yi 2-0 (1-0/1-1) yenerek finale yükseldi. 25 yaşındaki Şahin, akşam seansında çıktığı final müsabakasında da Ukraynalı dünya ve Avrupa üçüncüsü Andriy Stadnik karşısında müthiş bir mücadele ortaya koydu. Müsabakaya çok hızlı giren Şahin, rakibini arka arkaya 2 kez bastırarak puanlar aldı ve 2-0 öne geçti. Skor avantajına karşın atak güreşini sürdüren Şahin, periyotun son saniyelerinde kendi atağıyla altta kaldıktan sonra rakibinin çırpmasına engel olamayınca 2 puan verdi. 2-2 sonuçlanan periyotu, son teknik puanları alan Ukranyalı sporcu kazandı. 2. periyotta da 2-0'lık skor avantajını sağladıktan sonra bu kez kontrollü güreşen Şahin, son saniyelerde rakibinin bastırarak 1 puan almasına izin verdi ve bu periyotu 2-1 kazandı. Son periyotta tek dalarak 1 puan alan Ukraynalı güreşçiyi yerde köprü pozisyonuna getiren Şahin, 2 puan alarak 2-1 öne geçti. Son saniyelerde Ukraynalı güreşçi yerde 1 puan daha almasına karşın periyot 2-2 sonuçlandı. Şahin, bu periyotu, daha yüksek puanlı teknik uyguladığı için kazandı ve müsabakadan da 2-1 galip ayrıldı.

Bu sıklette bronz madalyaları ise Gürcistan'dan dünya ikincisi Otar Tushishvili ile Hindistan'dan Sushil Kumar kazandı.

Serbest güreşte Ahmet Gülhan elendi

Serbest güreş 74 kiloda mücadele eden Ahmet Gülhan, repesajdaki ilk müsabakasında Güney Koreli rakibine yenilerek elendi. İlk turda İran asıllı Avustralyalı Ali Abdo'yu 2-0 (1-0/2-0) yenen Ahmet Gülhan, ikinci turda Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Rus Bouvaisa Saitiev karşısında başarılı bir müsabaka çıkarmasına karşın, 2-0 (0-1/0-4) mağlup olmaktan kurtulamadı. Rus güreşçinin finale yükselmesiyle bronz madalya şansı devam eden Ahmet Gülhan, akşam seansında çıktığı repesajdaki ilk müsabakasında ise Güney Koreli Byung Kwan Cho'ya mağlup oldu. Rakibi karşısında ilk periyodu 1-0 kazanan Gülhan, ikinci periyodu 2-0, son periyodu da 2-1 kaybedince minderden 2-1 yenik ayrıldı ve oyunlardan elendi. Pekin Olimpiyatları'nda bugün TSİ 12.20'de 66 kiloda Ramazan Şahin, Ukraynalı Andriy Stadnik ile finalde mücadele edecek.

Masa tenisinde Melek Hu elendi

Masa tenisinde tek bayanlarda Türkiye'yi temsil eden Çin asılllı sporcu Melek Hu, 3. turda Japon rakibi Ai Fukuhara'ya 4-1 yenilerek elendi.

Pekin Üniversitesi Spor Salonu'ndaki oyunların masa tenisi müsabakalarında bugün Melek Hu, 3. turda Ai Fukuhara karşısında setleri, 11-6, 11-8, 11-7, 9-11 ve 11-5'lik skorlarla yitirdi. Melek Hu, ilk turda Tayvanlı Pan Li-Chun'u 4-1, 2. turda da Alman Elke Schall'ı 4-2 yenmişti.

Türkiye, böylece tarihinde ilk kez katıldığı bu branştaki müsabakalarını tamamlamış oldu.

Bu arada, serbest güreş müsabakalarının son gününde mücadele edecek Türk sporcuların rakipleri belli oldu.

Yarın mindere çıkacak Milli Takım sporcularının üçü de ilk turu maç yapmadan geçerken, 84 kiloda Serhat Balcı ikinci turda Kanadalı Travis Cross, 96 kiloda Hakan Koç Alman Stefan Kehrer, 120 kiloda Aydın Polatçı ise Ukraynalı Ivan Ishchenko ile karşılaşacak.