RBA büyüme ve enflasyon tahminlerini yükseltti

Avustralya Merkez Bankası büyüme ve enflasyon tahminlerini, para birimindeki değer kaybını yansıtacak şekilde yükseltti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SYDNEY- Avustralya Merkez Bankası, büyüme ve enflasyon tahminlerini, zayıflayan para birimini yansıtacak şekilde yükseltti ve nötr politika duruşuna kayacağını tekrarladı.

Son aylarda genişlemeci para politikasının ekonomiyi desteklediğine yönelik sinyallerin arttığını söyleyen RBA, politika faizlerde bir süre istikrar sağlanacağı görüşünde olduğunu dile getirdi.

Merkez bankası çekirdek enflasyon tahminini, Haziran'da sonlanacak yıl için yüzde 3 ile 3 ay önceki tahmininin 50 baz puan üzerine, Aralık 2014'e kadar olan enflasyon tahminini ise yzüde 2.25-3.25 aralığına yükseltti. RBA, geçtiğimiz çeyrekte fiyatların artışının nedeninin belirsiz olduğunu ve enflasyonun tahmin süresinde hedeflerle uyumlu olmasını beklediklerini söyledi.

Ülke Haziran'da sonlanacak yıla kadarki GSYH tahminini yüzde 2.75'e, Aralık'ta sonlanacak yıl için de yüzde 2.25-3.25 aralığına çıkardı. RBA, büyüme tahminini yükseltmesine gerekçe olarak, ihracatı desteklemesi ve ithalatı kısıtlaması beklenen zayıflayan para birimini gösterdi.

Avustralya doları son 3 ayda ABD doları karşısında yaklaşık yüzde 5 değer kaybederek, G-10 paraları arasında en kötü performansa sahip oldu. Avustralya dolarındaki düşüş, turizm gibi sektörler üzerindeki baskıyı azaltarak, ekonomisini kaynak yatırımlarından uzaklaştırarak denge sağlamaya çalışan RBA'in çabalarına yardımcı oldu. Avustralya doları Sidney saati ile 12:19 itibariyle 89.29'dan işlem gördü.

Bu konularda ilginizi çekebilir