Renault-Nissan ilk fabrikasını Hindistan'da açtı

2010 Mayıs ayında faaliyete geçecek fabrika tam kapasite ile yılda 400 bin araç üreterek 1500 kişiye istihdam sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault-Nissan İttifakı'nın ilk ortak fabrikası Hindistan'ın Chennai kentinde açıldı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Renault-Nissan İttifakı'nın Başkanı Carlos Ghosn'un, Renault-Nissan İttifakı tarafından ortaklaşa kurulan ilk otomobil üretim fabrikasının açılışı çerçevesinde bugün Chennai'de binin üzerinde konuk ile beraber olduğu belirtildi.

Yeni Chennai Fabrikası'nın 45 milyar rupilik (990 milyon dolar) yatırım ile kurulduğu dile getirilen açıklamada, 2010 Mayıs ayında faaliyete geçecek fabrikanın tam kapasite ile yılda 400 bin araç üretebileceği ve 1500 işçinin istihdam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, Chennai'de halen altı imalatçı kuruluştan oluşan tedarikçi parkı ile bölgede toplam 6 bin kişiye istihdam olanağı yaratılmasının planlandığı bildirildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Carlos Ghosn, "Chennai Fabrikamız Hindistan'da Renault-Nissan İttifakı için bir dönüm noktası oluşturuyor. Hindistan'da hem Renault hem de Nissan için üretim yapabilecek yerel bir fabrika ile desteklenen ticari atağımızı Yeni Micra ile başlatıyoruz" dedi.

Üretilen ilk model Nissan Micra olacak

Bu fabrikada üretilen ilk modelin dünya çapında hedefleri olan kompakt şehir modeli yeni Nissan Micra olacağına işaret edilen açıklamada, aynı zamanda yeni V platformda geliştirilen ilk model olan Micra'nın hem Hint pazarına hem de Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da 100'ün üzerinde ülkeye ihracata dönük olarak üretileceği, 2011 yılında, fabrikanın Hint pazarında satılacak iki Renault modeli Koleos ve Fluence'ın da üretimine başlayacağı ifade edildi.

Yeni fabrikanın İttifak'ın dünya kalite standartları ile üretim proseslerini uygulayacağı dile getirilen açıklamada, "Chennai Fabrikası, her iki şirketin en yararlı uygulamaları ile bilgi birikimlerini paylaştıkları İttifak bünyesindeki ilk fabrika olacak. Yeni üretim prosesi fabrikanın aynı bantta Renault ve Nissan modellerini üretmesini sağlayacak" denildi.

Renault Nissan Automotive India Private Limited Üst Yöneticisi (CEO) Akira Sakurai de açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, "Yeni bir fabrikanın açılışı her zaman önemli bir başarının taçlanmasıdır, ancak Chennai fabrikamızın inşaat sürati ve kalitesi gerçekten olağanüstü olmuştur. Bu projeyi gerçekleştirmekte bize yardımcı olan Tamil Nadu Eyaletine ve çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum; onlar ürünlerimizin gerek ülkede gerekse ihracatta başarılı olmasının ana etkenleri olacaklardır" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Chennai Fabrikasının aynı zamanda Renault-Nissan Technology and Business Centre India Private Ltd (RNTBCI) Ar-Ge merkezini içerdiği, bu teknoloji ve iş geliştirme merkezinin ileri araştırma ve geliştirme, bilgisayar destekli mühendislik (IAO), ürün geliştirme, nümerik (dijital) geliştirme, bilgi-işlem sistemleri, yerel ve tüm dünyadaki ikmal konularında iki ortağın dünya faaliyetlerine katkıda bulunacağı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir