Renault ve Schindler sıfır salımlı ulaşım için anlaşma imzladı

Schindler 16 bin araçlık filosunun tedarikçisi olarak Renault'u seçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault ile asansör üreticisi Schindler şirketinin sıfır salımlı ulaşım için anlaşma imzaladıkları bildirildi.

Renault tarafından yapılan açıklamada, Schindler'in özellikle tüm dünyadaki Schindler asansör ve yürüyen merdivenlerinin bakımını sağlayan teknisyenlerinin kullandığı 16 bin araçlık filosunun tedarikçisi olarak Renault'yu seçtiği 2002 yılından bu yana iş ortağı olarak çalıştığı belirtildi.

Schindler'in Asansör ve Yürüyen Merdivenler Bölümü Başkanı Jürgen Tinggren ve Renault S.A.S. Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Patrick Pelata tarafından imzalanan protokol ile Schindler'in Renault'nun gelecekteki ürün gamına dahil olacak elektrikli araçları satın alma ve kiralama konusu ile ilgilendiğini açıkladığı kaydedildi.

Açıklamaya göre Jürgen Tinggren, "Schindler, sürekli olarak ürünlerinin ve hizmetlerinin enerji randımanını ve çevre konusundaki performanslarını iyileştirme yollarını araştırıyor. Bizimki kadar büyük araç filosu ile emisyonları daha önemli oranda azaltma marjına sahip olduğumuzu düşünüyoruz ve bu geniş kapsamlı girişim bazında Renault ile çalışmayı ilgi ile bekliyoruz" dedi.

Patrick Pelata da "Schindler'i elektrikli araçlar programımızın iş ortağı olarak görmekten mutluyuz. Bu işbirliği, sürdürülebilir ulaşımın otomotiv sektörü dışındaki şirketleri de ilgilendirdiğini kanıtlıyor" ifadesini kullandı.

Açıklamada, bu işbirliğinin basit bir üretici-müşteri ilişkisi ile sınırlı kalmayacağı, Schindler'in Renault'nun ilk sıfır salımlı araçlarını bu yılın sonunda test edecek olan bir pilot grup içinde yer alacağı belirtildi. Söz konusu testlerin Renault'nun gelecekteki elektrikli araçlar filolarının müşterileri tarafından kullanılma şekil ve koşullarını daha iyi anlamasını ve şirket filoları için ürünlerini geliştirmesini sağlayacağı dile getirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir