Rönesans'tan Halep'e dev yatırım

Şam'da düzenlenen törenle Suriye'nin en büyük karma projesinin inşaat sözleşmesine imza atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rönesans İnşaat, Halep'te 180 milyon dolarlık yatırımla içinde alışveriş merkezi, 3, 4 ve 5 yıldızlı otel, ofis ve sinemanın yer alacağı karma bir proje gerçekleştirecek.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Cham Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nabil Al-Kuzbari Kuzbari ile dün Şam'da düzenlenen törenle Suriye'nin en büyük karma projesinin inşaat sözleşmesine imza attı.

Projenin içinde büyük bir alışveriş merkezi, 3, 4 ve 5 yıldızlı üç adet otelle birlikte büyük bir konferans merkezi ve eğlence merkezinin bulunduğunu ifade eden Erman Ilıcak, "Türkiye bu konularda çok büyük bir tecrübe kazandı. Artık komşu ülkelere bu tecrübeyi ihraç etmeye başladık. Bu proje de bu ihracatın en büyük örneklerinden biri olacak" diye konuştu.

Ilıcak, projenin toplam maliyetinin 180 milyon dolarla 200 milyon dolar arasında olacağını kaydederek, müteahhitliğini üstlendikleri projenin yüzde 30'una da sahip olacaklarını dile getirdi.

"Taj Halab" projesinin Türkiye'nin Suriye'de yaptığı ilk yatırımlardan biri olduğuna dikkat çeken Ilıcak, projenin, 2012 yılının sonunda tamamlanıp Halep halkının kullanımına açılacağını anlattı.

Taj Halab projesi

Halep'te Cham Holding kuruluşu Bena Properties işbirliğiyle gerçekleştirilecek "Taj Halab" projesinde, 4 turizm tesisi olacak.

140 oda, 10 suitten oluşacak 4 yıldızlı bir Nova otel, 130 odalı 3 yıldızlı bir İbis otelin yanı sıra 5 yıldızlı 30 odalı bir butik otelin inşa edilmesi planlanıyor.

Halep Valiliği'nin verdiği bir yap-işlet-devret projesi olan "Taj Halab"da bulunacak tarihi 4-5 binada ise 2 bin 500 metrekarelik restoran ile 2 bin 500 metrekare alanda ofis yer alacak.

Yaklaşık 180 milyon dolara mal olacak ve Türkiye'ye giden anayolun üzerinde inşa edilecek proje, Halep Üniversitesi yakınında, uluslararası Halep Havalimanına yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta ve Halep'in en stratejik bölgesinde yer alacak.

Toplam 300 dönümde 180 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yapılacak karma projede, 60 bin metrekare kiralanabilir alanı olan AVM bulunacak.

Projenin 24 ayda tamamlanması planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir