Rumlar müzakerelerin çözüm getireceğine inanmıyor

Kıbrıs Rum kesiminde yapılan bir ankete katılanların yüzde 69'u Talat ve Hristofyas'ın sürdürdüğü müzakerelerin çözümle sonuçlanacağına inanmıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LEFKOŞA - Kıbrıs Rum kesiminde yapılan bir ankete katılanların yüzde 69'u, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın sürdürdüğü müzakerelerin çözümle sonuçlanacağına inanmıyor.

Rum Alithia gazetesinin "Metron Analysis-Metron Forum Cyprus" isimli şirkete yaptırdığı araştırma, Rumların, doğrudan müzakereler prosedürünün Kıbrıs sorununa çözüm getirebileceğine inanmadıklarını ortaya koydu.

Gazeteye göre, Güney Kıbrıs genelinde, 18 yaş üzeri bin 186 kişiyle telefon aracılığıyla yapılan ankette "Talat ve Hristofyas arasında yürütülen Kıbrıs doğrudan müzakereleri çözüme mi gidecek, çıkmaza mı sürüklenecek" sorusu yöneltildi.

Ankete katılanların yüzde 69'u müzakerelerin "çıkmaza sürükleneceği"; yüzde 25,8'i "çözüme gideceği" görüşünü belirtirken, yüzde 5,2'si görüş belirtmedi.

Ankette, Hristofyas'ın Kıbrıs sorunundaki icraatlarından duyulan memnuniyet de sorgulandı. Buna göre, Rumların yüzde 53,3'ü Hristofyas'ın Kıbrıs konusundaki icraatlarından memnun olduğunu, yüzde 35,7'si memnun olmadığını kaydetti. Ankete katılanların yüzde 55,1 de Hristofyas'ın iç yönetim uygulamalarından memnun, yüzde 32,2'si ise memnun olmadığını aktardı.

Gazete, Dimitris Hristofyas'ın icraatlarından hoşnut olmayanların oranında artış olduğuna dikkati çekti.