'Rus bankaları ilk sekiz ayda 537 milyar ruble kar elde etti'

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sukhov, Rus bankaların bu yılın ilk sekiz ayında 537 milyar ruble kar elde ettiğini belirtti. Bu rakam, 8 ayda geçtiğimiz yıl elde edilen toplam kârın neredeyse 3 katına işaret ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rus bankalarının bu yılın ilk sekiz ayında 537 milyar ruble (yaklaşık 8,3 milyar dolar) kar elde ettiği bildirildi.

Rusya’nın Soçi kentinde gazetecilere bir açıklama yapan Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Mikhail Sukhov, Rus bankalarının bu yılın ilk sekiz ayında 537 milyar ruble kar elde ettiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl ülkedeki bankaların toplam karının 192 milyar ruble olduğuna işaret eden Sukhov, bu yılın sonuna kadar bankaların toplam karının 700 milyar rubleyi geçmesini beklediklerini kaydetti.

Masraflar kısıldı, kaynaklar etkin kullanıldı

Sukhov, ülkede devam eden ekonomik krizin etkisiyle, bankaların masraflarını kısıp, kaynaklarını daha etkin kullanması sayesinde, kar marjlarının da artış göstermeye başladığını vurguladı.

Rusya’daki bankaların tüm stres senaryoları için hazır olduğunu belirten Sukhov, “Tüm büyük bankaların, olası tüm kötü gelişmelere karşı hazır olmasını sağlayacak yeteri kadar likiditesi mevcut.” dedi.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, bu yılın ikinci çeyreğinde karını geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 3 kat arttırırken, ülkenin ikinci en büyük bankası VTB ise karını aynı dönemde geçen yıla göre yaklaşık 12 kat arttırmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir