Rus milyardere ev hapsi

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Rus milyarder iş adamı, Sistema Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yevtuşenkov, elektronik kelepçe takılarak ev hapsinde tutuluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Soruşturma Komitesi, ülkenin en zengin iş adamlarından Sistema Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Vladimir Yevtuşenkov hakkında zimmet suçu ve kara para akladığı iddiasıyla soruşturma başlattı. 

Komite'den yapılan açıklamada, soruşturmayla ilgili, Rusya'nın sayılı zenginlerinden Sistema Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yevtuşenkov'un, Başkortostan Enerji Şirketi'ne ait hisseleri kanunsuz yollarla zimmetine geçirdiğine ilişkin yeterli düzeyde kanıt bulunduğu belirtildi.  

Yevtuşenkov'a "zimmete geçirme", "kanunsuz şekilde elde edilen para veya mülkiyetin aklanması" iddiaları nedeniyle soruşturma açıldığı bildirildi. 

Suçlamaları kabul etmeyen Yevtuşenkov'un, elektronik kelepçe takılarak ev hapsinde tutulduğu belirtiliyor. 

Daha önce de özelliştermede usulsüzlük suçlamasıyla açılan Başteka davasında sorgulanan Yevtuşenkov, 1993 yılından beri telekom ve petrol sektöründe faaliyet gösteriyor. 

Rusya'da, iş adamı Mihail Hodorkovski de politikaya gireceğini açıkladıktan kısa süre sonra dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla 2003'te tutuklanmış, 1998-2003 yılları arasında 23.5 milyar dolar ve 218 milyon tonluk petrolü zimmetine geçirmekle suçlanmıştı.  

Hodorkovski, geçen yılın aralık ayında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in affıyla serbest bırakılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir