Rusya, 4.4 ton portakalı imha etti

Voronej bölgesi veterinerlik ve bitki denetimi servisi Rosselkhoznadzor, meyve sineğinin tespit edildiği Türkiye'den gelen 4.4 ton portakalın imha edildiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA- Türkiye’den Voronej bölgesine gönderilen 4.4 ton portakalda “meyve sineğine rastlanması” üzerine imha edildiği bildiriliyor. 

Rusya’da Türkçe olarak yayın yapan gazetem.ru sitesinin Türkiye’den gelen 4.4 ton portakal imha edildiğini belirtirken, “Kısa yaşam döngüsüne sahip olan ve 12 derece sıcaklıkta çok hızlı gelişen sinek türü olan Akdeniz meyve sineği, tüm ülkelerin meyve sinekleri arasında en zararlı türleri arasında yer alıyor” dedi. 

Habere göre, Voronej bölgesi veterinerlik ve bitki denetimi servisi Rosselkhoznadzor, meyve sineğinin tespit edildiği portakalların imha edildiğini kaydetti. 

Meyve sineğine ilişkin olarak da “Portakal, mandalina, limon, muz, hurma, nar, incir, kayısı, elma, kiraz gibi meyveler üzerinde yumurtlama yaptığında bu meyvelerin kabuklarına zarar verdiğine ve meyveler kısa zamanda çürüdüğüne dikkat çekildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir