Rusya, El Kaide'den şüpheleniyor

Lavrov, Moskova metrosundaki intihar saldırılarının organize edilmesine Afganistan-Pakistan sınırındaki militanların yardım etmiş olabileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Moskova metrosunda 38 kişinin ölmesine neden olan intihar saldırılarının organize edilmesine Afganistan-Pakistan sınırındaki militanların yardım etmiş olabileceğini söyledi.

El Kaide'nin adını anmayan Lavrov, intihar eylemcilerin El Kaide militanlarının bulunduğu Afganistan-Pakistan sınırındaki militanlarla ilişkilerinin bulunduğu ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.

Moskova'daki saldırılarda yabancı parmağı olup olmadığı yolundaki bir soru üzerine Lavrov, "Bunu yadsımıyorum. Hepimiz, sözde hiç kimsenin toprağı olmadığı ileri sürülen Afganistan-Pakistan sınırında teröristlerin altyapısının son derece sağlam olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Bu bölgedeki militanların sadece Afganistan'a değil diğer ülkelere de saldırılar düzenlediğini bildiklerini ifade eden Lavrov, "Bazen bunun izi Kafkaslar'a kadar uzanabiliyor" diye konuştu.

Moskova metrosuna dün yapılan saldırılarda 38 kişi hayatını kaybetmiş, en az 70 kişi de yaralanmıştı.

Bu arada, Rusya'nın Krasnayarsk kentindeki gezisini yarıda keserek dün Moskova'ya dönen Başbakan Vladimir Putin, hastanedeki yaralıları ziyaret etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir