Rusya görüşmelere ABD'yi davet etti

Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov, nisan ayında Moskova'da düzenlenmesi planlanan Afganistan konulu görüşmelere ABD'yi de davet ederek, toplantının kapsamını genişleteceklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, nisan ayında Moskova'da düzenlenmesi planlanan Afganistan konulu görüşmelere ABD'nin davet edildiğini bildirdi.

Kabulov, Rus basınında yer alan açıklamasında, "Şubat ayında tüm bölge ülkelerinin katılımıyla (Afganistan konulu) toplantı düzenledik. 14 Nisan'da bu toplantının kapsamını genişleteceğiz. 5 Orta Asya ülkesi ve ABD temsilcilerini davet ettik." ifadelerini kullandı.

Rus diplomat, ABD'nin söz konusu toplantıya katılımını henüz teyit etmediğini aktardı.

Taliban'ın görüşmelere katılmayacağını belirten Kabulov, "Bu görüşmelere hükümet ve devlet temsilcileri katılıyor. Taliban hareketi ise bir hükümet değil. Ancak görüşmelerin merkezinde Afgan hükümeti ile Taliban arasındaki ulusal uzlaşının ilerlemesi için harcadığımız çabaların koordine edilmesi olacak." dedi.

15 Şubat'ta Moskova'da düzenlenen Afganistan konulu diyalog toplantısına Rusya, Pakistan, Çin, İran, Hindistan ve Afganistan'dan yetkililer katılmıştı. 14 Nisan'da düzenlenmesi planlanan toplantıya ise 12 ülkeden temsilcilerin katılacağı öngörülüyor.