Rusya, Venezuela'ya nükleer plan yardımı yapacak

Rusya, Venezuela'nın nükleer bir santral yapımı ile ilgili planlama çalışmalarına yardım edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KARAKAS - Rusya'nın, Venezuela'nın nükleer bir santral yapımı ile ilgili planlama çalışmalarına yardım etmeyi kabul ettiği açıklandı.
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, bir günlük resmi bir ziyaret için ülkesine gelen Rusya Başbakanı Vladimir Putin'le görüşmelerinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, "barışçıl amaçlı bir nükleer santralın ilk planlarını çizmeye hazırız" dedi. Chavez, nükleer santral yatırımının mali boyutu ve inşa sürecine ilişkin açıklama yapmadı.
Putin ise Venezuela'ya silah satmaya devam edeceklerini belirterek, "Venezuela'nın savunma imkanlarını desteklemeye ve geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.
Rusya'nın, ek silah alımı için Venezuela'ya daha önce 2,2 milyar dolar kredi açmayı kabul ettiğini kaydeden Putin, Venezuela'nın bu krediyi henüz kullanmadığını belirtti. İki ülkenin yeni silah ticareti anlaşması görüşmelerini sürdürdüğünü belirten Chavez ise ayrıntı vermedi.
Venezuela 2005'ten bu yana Rusya'dan savaş uçakları, helikopterler ve 100 bin Kalaşnikof tüfek de dahil toplam bedeli 4 milyar doları aşan silah aldı. 
Bu konularda ilginizi çekebilir