'Rusya yaptırımlarında tereddüte düşmeyin'

G7 Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan AB Konseyi Başkanı Tusk, ülke liderlerinin Rusya yaptırımları konusunda tereddüde düşmemeleri gerektiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk bugün AB, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya ve Kanada'nın liderlerini bir araya getiren G7 toplantısından önce yaptığı konuşmada, G7 liderlerinden Ukrayna nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulama politikasından vazgeçmemelerini istedi.

Bu soruna çözümün ancak Minsk anlaşmasının uygulanmasıyla mümkün olabileceğini belirten Tusk'ın bu mesajı, Ukrayna konusunda Rusya'ya karşı Washington'un bir tavır belirlemediğini söyleyen üst düzeyli Amerikalı yetkili ile ters düşüyor.

"Japonya'da 2016'da yaptığımız son G7 toplantısından bu yana yaptırım politikamızı değiştirmemizi gerektirecek hiçbir şey olmadı" diyen Tusk, "Dolayısıyla diğer G7 liderlerinden bu politikamızı teyit etmelerini isteyeceğim" ifadelerini kullandı.

Ancak Trump'ın Moskova ile daha yakın ilişkiler kurma vaatleri AB'nin Ukrayna politikasını birlik ve dayanışma içinde uygulama kararlılığını zora sokmasına karşın Tusk, Rusya konusunda ortak bir zemin bulacaklarına inandığını söyledi.

İtalya’da G7 Zirvesi başladıİtalya’da G7 Zirvesi başladı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir