Rusya'da 53 kişi karantinaya alındı

Rusya'da bir kadın bilinmeyen bir hastalıktan ölünce 53 kişi karantinaya alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

CENEVRE - Rusya'da tren seyahati sırasında bir kadının bilinmeyen bir hastalık sebebiyle hayatını kaybetmesinin ardından 53 kişinin karantinaya alındığı açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) yapılan açıklamada, ülkenin doğusundaki Blagoveshchensk kentinden Moskova'ya giden bir trende yaşanan olayın ardından Rus sağlık yetkililerinin, ölen kadınla temas eden 53 kişiyi karantinaya aldığı belirtildi. Ölen kadından ve karantinadakilerden alınan örneklerin incelendiği kaydedildi.

Çinli kadının aniden ölmesinin yetkilileri alarma geçirdiği belirtildi.  

Hong Kong televizyonu, kadının, bulaşıcı bir hastalık olan ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) sebebiyle ölmüş olabileceğini duyurdu. SARS 2002 ve 2003 yıllarında dünya genelinde 774 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

WHO sözcüsü Sari Setiogi, kendilerine, bu iddiayı doğrulayacak bir bilgi ulaşmadığını ve Rus yetkililerin de iddiayı teyit etmediğini söyledi. Setiogi, Rus yetkililerle birlikte olayın uluslararası alanda halk sağlığı için bir tehdit oluşturup oluşturmadığını araştırdıklarını da sözlerine ekledi.