Rusya'dan 70 milyar dolarlık kaçış

Kırım gerginliği, Rusya'ya 70 milyar dolarlık yabancı yatırımcının kaçmasına neden oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya’nın Kırım nedeniyle Ukrayna’yla girdiği gerginlik ekonomisine yansıdı. Rus hükümeti, yatırımcıların bu yılın ilk üç ayında ülkeden 70 milyar dolarlık yabancı yatırım çıkışı olduğunu tahmin etti.

Rusya Ekonomi Bakanı Yardımcısı Andrei Klepach, bu endişelerin etkisiyle yılın ilk üç ayında ülkeden 70 milyar dolar yatırımın çekilmiş olabileceğine işaret etti. 

Klepach, gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya’da büyüme ve enflasyon uyarısı da yaptı. Yatırımcıların Rusya’ya yönelik yaptırımlardan endişe ettiği belirtiliyor. Klepach, yılın ilk yarısında Rusya’nın büyümeyeceğine işaret etti. 

Klepach, “Resesyon beklemiyoruz ancak durgunluk uzun sürebilir” dedi. Klepach, “ Ne yazık ki ülkeden para çıkmaya devam ediyor. Bunun ne kadar süreceğini söyleyemem” diye devam etti. Rusya geçen yıl yüzde 1,3 büyümüştü ve o zamanlar Klepach, “durgunluktan kurtulmaya çok az zaman kaldı” demişti. 

Rusya’dan geçen yıl da 63 milyar dolar yatırım kaçmıştı. Klepach, ABD ve AB’den gelen yaptırımların henüz önemli bir etkisini hissetmediklerini ancak ilişkilerin kötüleşmesinin ekonomik büyüme üzerinde uzun vadede etkisi görüleceğini söyledi.