Rusya'ya bağlanma çalışmaları bitmek üzere

Ayrılıkçılar, Rusya'ya bağlanmak için çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DONETSK  - Rusya yanlılarının Ukrayna'nın doğu kesimindeki Donetsk bölgesinde ilan ettiği "Donetsk Cumhuriyeti"nin başbakanı seçilen Aleksandr Boroday, Rusya'ya bağlanmak istediklerini, buna yönelik çalışmaların bitmek üzere olduğunu belirtti. 

"Donetsk Cumhuriyeti"nin basın biriminden yapılan açıklamaya göre, cuma günü halk meclisinde en çok oyu alarak başbakan seçilen Boroday, bölgenin Rusya'ya bağlanma yönündeki isteğini ifade etti. 

Bu amaçla hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Boroday, "Hükümeti kurma çalışmalarımız tamamlandıktan sonra katılma isteğimiz Rusya Dışişleri Bakanlığı'na gönderilecek" dedi. 

"Devlet başkanlığı seçimine izin yok" 

"Donetsk Cumhuriyeti"nin bölge toprakları üzerinde egemen bir yapı olduğunu ileri süren Boroday, 25 Mayıs'ta yapılacak Ukrayna devlet başkanlığı seçimine Donetsk bölgesinde izin verilmeyeceğini söyledi. 

"Cumhuriyet toprakları üzerinde herhangi bir başkanlık seçimi yapılamaz" diyen Boroday, Donetsk ve komşusu Lugansk'ın 11 Mayıs'ta düzenlenen referandum ile batıdaki Kiev yönetiminden bağımsızlığını ilan ettiğini savundu. Kiev yönetimi referandumu tanımadığını açıklamıştı. 

Bu arada, "Donetsk Cumhuriyeti" liderlerinden Denis Pushilin de bölge toprakları üzerinde kendilerinden izin alınmayan ve koordinasyon içinde olunmayan her türlü faaliyetin yasaklandığını duyurdu. 

Pushilin, 25 Mayıs'taki devlet başkanlığı seçimi dahil her türlü çalışmanın kendilerinin iznine bağlı olduğunu ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir