Seçimi kaybeden Clinton'dan ilk açıklama

ABD'de başkanlık seçimlerini kaybeden Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton, seçimin galibi Donald Trump'ın bütün Amerikalılar için başarılı bir başkan olması temennisinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de başkanlık seçimlerini kaybeden Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton, seçimin galibi Donald Trump'ın bütün Amerikalılar için başarılı bir başkan olması temennisinde bulundu. Clinton, Trump'ı aradığını ve ülke adına kendisiyle çalışabileceğini ilettiğini söyledi.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Clinton'dan ilk açıklama geldi.

Hillary Clinton, New York'ta kendisini ayakta alkışlayan taraftarlarının karşısına gülümseyerek çıktı ve kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Trump'ı arayarak tebrik ettiğini aktaran Clinton, şöyle konuştu:

"Ülke adına kendisiyle çalışabileceğimi söyledim. Umarım Bütün Amerikalılar için başarılı bir başkan olur. Böyle sonuçlanmasını istemezdik ve bu seçimi kazanamadığımız için üzgünüm. Hayal kırıklığına uğradığınızı biliyorum, ben de umutlarını hayallerini bu çabaya bağlayan milyonlarca Amerikalı gibi hayal kırıklığına uğradım. Bu durum can sıkıcı ve bir süre daha öyle olacak ama şunu unutmayın bizim kampanyamız sadece bir kişi ya da seçimden ibaret değildi, umut dolu, kapsayıcı bir Amerika inşa etmek amacımız."

ABD'nin, düşündüklerinden daha fazla bölündüğünü belirten Clinton, "Hala ABD'ye inancım var siz de inanıyorsanız, bu sonuçları kabul edip, önümüze bakmalıyız. Donald Trump başkanımız olacak ve ona açık fikir ve ülkeyi yönetme şansı vermek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Obama'ya teşekkür

Clinton, ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama'ya da teşekkür ederek, "Ülkemiz size gerçekten büyük bir şükran borçlu. Liderliğinize ve hizmetlerinize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir