Shell, Rusya'da, ”madeni yağ harmanlama tesisi” kuruyor

Fabrikada üretilen motor yağı ve endüstriyel yağlar Rusya pazarı ve Rusya'ya komşu ülkelerin pazarlarında sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Shell, Rusya'da, yıllık 200 milyon litre (yaklaşık 180 bin ton) üretim kapasiteli "madeni yağ harmanlama tesisi" kuruyor.

Shell'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya'nın Tver Bölgesi'nde yer alacak ve 2010 yılında faaliyete geçecek Torzhok kenti Madeni Yağ Harmanlama Tesisi'nin yapımına başlandı.

Fabrikada üretilen motor yağı ve endüstriyel yağlarla, Rusya pazarı ve Rusya'ya komşu ülkelerin pazarları, "ileri" teknoloji ve kalitedeki ürünlerle tanıştırılacak.

Shell Madeni Yağlar Başkan Yardımcısı David Pirret, Rusya'nın, Shell için stratejik anlamda önem taşıdığına işaret ederek, ülkenin, Shell için madeni yağ ürünleri perakende satışları anlamında Amerika ve Çin'den sonra üçüncü büyük pazar olduğunu kaydetti.

Pirret, potansiyel göz önüne alındığında Rusya pazarında sadece satış yapmak değil, üretici firma olarak da yer almak istediklerini ifade ederek, "Bu sebeple burada böyle bir yatırım yapmaya karar verdik ve Rusya pazarında Shell olarak büyümek için her türlü fırsatı değerlendireceğiz" dedi.

Tver Bölge Valisi Dmitry Zelenin, Shell'in bölgedeki yatırımının 150 yeni alanda istihdam olanağı sağlayacağını bildirdi.