Sichuan'da 6 büyüklüğünde artçı deprem

Depremde 1 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN/WASHINGTON  - Çin'in, mayıs ayında deprem nedeniyle harap olan Sichuan bölgesi 6.0 büyüklüğünde artçı depremle sallandı.

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, depremin merkez üssünün Guangyuan kentinin 48 kilometre kuzeybatısı olduğunu bildirdi. Depremde 1 kişinin öldüğü, 23'ünün yaralandığı bildirildi. Resmi Şinhua haber ajansı, depremde bir kara yolunun, köprünün yıkılması sonucu kapandığını ve ilk belirlemelere göre üç köye ulaşılamadığını duyurdu. Ajans, yaralananlardan 5'inin durumunun ağır olduğunu belirtti. Yetkililerin, yardım ve kurtarma çalışmaları için 200 kişiyi görevlendirdiği kaydedildi.

Sarsıntının, 12 Mayıs'ta Sichuan'da meydana gelen, 70 bin kişinin öldüğü, 5 milyon kişinin evsiz kaldığı 7.9 büyüklüğündeki depremin artçı şoku olduğu belirtiliyor. Depremin, Sichuan bölgesinin başkenti Çengdu'da, Olimpiyat meşalesi yürüyüşünün yapılmasından saatler sonra meydana geldiğine dikkat çekiliyor.

Öte yandan ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, Hint Okyanusu'nda da 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremden sonra tsunami uyarısı yapılmadığı belirtildi.