Şili, elektrik santralini geçici olarak kapattı

Şili'de ülkenin en büyük enerji şirketlerinden biri olan Endesa Chile'ye ait termoelektrik santral çevreyi kirlettiği iddiaları üzerine geçici olarak kapatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SANTİAGO - Şili Yüksek Mahkemesi, 350 megavatlık Bocamina II termoelektrik santralini geçici olarak durdurma kararı aldı.   

Bölgedeki balıkçılar, ülkenin en büyük enerji şirketlerinden Endesa Chile'ye ait termoelektrik santralin çevreyi kirlettiğini iddia ediyordu. 

Mahkemenin çevreyi kirlettiği gerekçesiyle santrale verdiği bu kararın enerji sıkıntısı çeken ülkenin bu alandaki yatırımları engellemesi bekleniyor. 

Aynı şirkete ait 1.4 milyar dolarlık termoelektrik santral projesi geçen yıl askıya alınmıştı. Proje kapsamında, Patagonya nehrinin güneyine bir elektrik santrali yapılması planlanıyordu. 

Çevreciler, Şili'de kömürle çalışan termoelektrik santrallerin ve hidroelektrik barajlarının yerine yenilenebilir enerji yatırımları istiyor. Yapılan araştırmalar, gelişmekte olan ülkenin enerji ihtiyacının üç katına çıkacağını gösteriyor. Bazı uzmanlar ise alternatif enerji yatırımlarının ülkede artan enerji talebini kısa süre içinde karşılayamayacağını düşünüyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir