Şili, İsviçre'yi 1-0 yendi

İsviçre, hakemin kararlarından memnun değil

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PORT ELIZABETH - 2010 Dünya Kupası'nda H Grubu'nda Şili, Nelson Mandela Bay Stadı'nda oynanan maçta İsviçre'yi 1-0 yendi.

9 sarı kartın çıktığı maçta İsviçreli oyuncu Behrami, 31'inci dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. İsviçre Milli Takımı, maçın son 60 dakikasını 10 kişi oynayarak geçirdi.

İsviçre Takımı, maçı yöneten Suudi hakem Halil El Hamdi'yi eleştirdi. İsviçreli futbolcular, hakemin özellikle Valon Behrami'ye gösterdiği kırmızı kartta çok yanlış bir karar verdiğini savundular.

Savunma oyuncusu Stephane Grichting, 31. dakikada Behrami'yi Şilili Arturo Vidal'e dirsek attığı gerekçesiyle oyundan atan hakemin istenilen düzeyde olmadığını belirterek, "Sorun şu, bu hakem hep belli düzeyde maçları yönetmiş ve uluslararası düzeyde maç yönetmemiş. Hakemin istenilen düzeyde olmadığı maç boyuncu görüldü" dedi.

Kırmızı kartı gören Behrami de yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"İnanılmaz bir karar. Takım arkadaşlarımdan özür diledim, onlar özüre gerek olmadığını, suçlu olmadığımı söylediler. Vidal, artsitlik bir hareketle kendini yere attı. Pozisyonda topa gittim ve rakibe dokunmama gerek yoktu. Ufak bir temas hissettim, dengemi kaybettim ve elim onun boynuna geldi. O yüzünü tuttu." 

İsviçre Teknik Direktörü Ottmar Hitzfeld de basın toplantısında, "Ben nazik bir adamım. Hakemle ilgili yorum yapmayacağım. Bazı kişiler futbol sahalarında, bazıları plajlarda düdük çalar" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir