Sırbistan'da kuraklık büyük hasara yol açtı

Kuraklığın tarım sektörüne verdiği zararın, 100 milyon avronun üzerinde olduğu açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELGRAD - Sırbistan'da aşırı sıcakların yol açtığı kuraklığın, ülke tarım sektörüne 100 milyon avrodan fazla zarar verdiği bildirildi. Sırbistan Tarım, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, son zamanlarda yağış eksikliği ve yüksek sıcaklık nedeniyle yaşanan kuraklık en büyük darbeyi tarım sektörüne vurdu.

Açıklamada, kuraklığın tarım sektörüne verdiği zararın 100 milyon avronun üzerinde olduğu belirtildi.
Sırbistan'ın kuzeyinde yer alan ve ülkenin tarım bölgesi olarak bilinen Voyvodina Özerk Bölgesi Ziraat Müdürlüğü yetkilisi Goran Jeşiç ise bölgede meydana gelen zararın açıklanan resmi rakamların çok üzerinde, 1 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.

Jeşiç, 2012 yılının Sırbistan'da "doğal afet yılı" olarak ilan edilmesi ve zarara uğrayan üreticilerin zararın karşılanmasını istedi. Sırbistanlı uzmanlar, yaşanan kuraklıktan en fazla zararı mısır ve pancar üreticisinin gördüğünü, bunun da hayvancılık sektörünü doğrudan etkilediğini, ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle tarım ürünlerinin fiyatlarında artış görüleceği uyarısında bulundu.

Sırbistan Başbakanlığı'na bağlı Olağanüstü Durumlar Merkezi de bir süredir devam eden kuraklığın ülke genelinde yol açtığı hasarın tespiti için araştırma yapılmasına karar verdi. Tarım, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, hasar tespitinin ardından üreticiye yardımcı olacak bir takım önlemler alacağı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir