Skandal Hollanda'ya da sıçradı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHEY - Avrupa'nın birçok ülkesini sarsan "at eti skandalı" Hollanda'ya da sıçradı.

Ülkenin en büyük marketler zincirinde satılan lazanyaların içinde at eti olduğu ortaya çıkarken, son skandala adı karışan Hollandalı bir et ihracatçısının ise geçen sene benzer sebeplerle yargılanarak mahkum olduğu belirtildi.
 
Ülkenin en büyük perakende zinciri Albert Heijn (AH), Euro Shopper adlı lazanya markasında sığır etinin yanı sıra at eti tespit edildiğini belirterek, müşterilerinden özür diledi. Söz konusu lazanyaların geçen hafta raflardan toplatıldığını duyuran ve elinde bu üründen bulunan müşterilerine iade etmelerini isteyen AH, iade karşılığında müşterilere paralarının geri verileceğini bildirdi.
 
Bu arada Hollanda medyasına yansıyan haberlerde, ortaya çıkan son "at eti skandalı"na adı karıştığı ileri sürülen Hollandalı et ihracatçısının geçen sene benzer sebeple yargılandığı belirtildi.
 
Güney Amerika'dan getirttiği at etini sığır eti diye sattığı için 1 yıl hapis cezası alan söz konusu şahsın, son skandalda rol oynayan Güney Kıbrıs'taki şirketin müdürü olduğu ortaya çıktı. Söz konusu şirketin Romanya'dan ihraç ettiği at etini Hollanda'nın Breda kentinde bulunan şirket aracılığıyla piyasaya sürdüğü belirtiliyor.
 
Avrupa'da ortaya çıkan skandaldan sonra Hollanda genelinde araştırma yapma kararı alan Sağlık Bakanlığı'na bağlı Gıda ve Ürün Denetleme Birimi de (NVWA) Breda kentinde bulunan söz konusu şirkette incelemelerde bulundu.