Somali: Nabhan saldırıda öldü

Somali'de dün düzenlenen hava saldırısında ölenlerden birinin, Afrika'nın en çok aranan militanı Nabhan olduğu resmen doğrulandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MOGADİŞU - Somali'nin güneyinde dün düzenlenen hava saldırısında ölenlerden birinin, Afrika'nın en çok aranan militanı Salih Ali Sabih Nabhan olduğu resmen doğrulandı. 

Başkent Mogadişu'nun güvenlikten sorumlu belediye başkan yardımcısı Abdi Fitah Şavey, istihbarat yetkililerinin Nabhan'ın öldüğünü teyit ettiğini açıkladı, ancak detaylı bilgi vermedi.

Kenya doğumlu 28 yaşındaki Nabhan, 2002 yılında bir otele düzenlenen bombalı saldırı ve Kenya'dan havalanan bir İsrail uçağına yönelik füze saldırısının sorumlusu olarak aranıyordu. Oteldeki saldırıda 10 Kenyalı ile 3 İsrailli ölmüş, uçak ise isabet almamıştı. 

Amerikalı askeri kaynaklar, militanların aracına ateş açılan helikopterlerden birinde Amerikan özel timinin bulunduğunu açıklamıştı.

Görgü tanıkları, aşırı dinci El Şebab örgütünün kontrolündeki Barave bölgesinde meydana gelen olayda, yabancı güçlerin helikopterden açtığı ateşte bir araçtaki iki kişinin öldüğünü, araçtaki diğer iki kişinin de "rehin alındığını" söylemişti.

Bu arada, aşırı dinci El Şebab örgütü, Somali'nin güneyinde düzenlenen saldırıda ölen militan Salih Ali Sabih Nabhan'ın öcünün alınacağı tehdidinde bulundu.

Örgütün liderlerinden olan ve adını açıklamayan bir kişi, "ölenlerin cihat adına şehit olduklarını, Müslümanların bu saldırının öcünü alacağını" söyledi.