Son konuşmasında terör politikasını savunacak

ABD Başkanı Obama, görevi bitmeden önce yapacağı son ulusa seslenişte terörle mücadele politikasını anlatacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'ı terörle mücadele politikalarını eleştiren bir isme devretmeye hazırlanırken, bugün yapacağı bir konuşma ile terörle mücadelede izlediği politikaların ABD vatandaşlarına yönelik uluslararası terör saldırılarını engellediğini savunacak.

Obama başkan olarak yapacağı bu son ulusal güvenlik konuşmasını Florida'da gerçekleştirecek. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Obama'nın, koalisyon inşa etmek, yerel hükümetlerle işbirliği yaparak militan liderleri yok etmek ve ABD askeri gücünü aşırı esnetmeden DEAŞ ve diğer gruplarla mücadele etmekte başarılı olduğunu savunacağı
belirtildi.

Gazetecilere telefonla konuşan Beyaz Saray ulusal güvenlik danışman yardımcısı Ben Rhodes, "Bu saha sürdürülebilir bir yaklaşımı temsil ediyor... sahada sınırlı sayıda ABD güçlerimizin olduğu bir yaklaşım" dedi. Bazı terörle mücadele uzmanları, DEAŞ'ın yükselişini, Obama'nın yükselen tehditlere karşı yavaş kalmasının bir kanıtı olarak gösteriyor.

Heritage Foundation'dan Robin Simcox, ABD'nin bazı önemli militanları öldürmek konusunda başarılı olduğunu fakat Obama'nın "mirasının terörist grupların yeniden yükselmesi ve başkanlığının son döneminde güçlenmesinden zarar gördüğünü" söyledi.

Donald Trump, Barack Obama ve Hillary Clinton için seçim kampanyası sürecinde DEAŞ'ın "eş kurucuları" ifadelerini kullanmıştı. Trump, Obama'yı "radikal İslam"a karşı daha sert konuşmamakla suçluyor. Trump aynı zamanda terör tutuklularının sorgulamalarında "su işkencesi" denilen ve insanda boğulma hissi yaratan yöntemin kullanılmasını desteklediğini de söylemişti.