Son Türk rehine de kurtarıldı

Hindistanlı yetkililer, Mumbai'deki saldırılarla ilgili olarak Pakistan'ı suçlamaya devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA  - Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılar sonucu bir otelde mahsur kalan son Türk vatandaşının da kurtarıldığını söyledi.

Bilman'ın yaptığı açıklamada, Hindistan güvenlik makamlarının, Yasemin Erden isimli Türk vatandaşına kısa süre önce ulaştığını ve vatandaşın güvence altında olduğunu belirtti.

Bilman ayrıca, Erden'in oteldeki diğer konuklarla birlikte binadan çıkarılmasının beklendiğini söyledi.

Operasyon sona erdi

Buarada ölü sayısının 143'e yükseldiği ve durumun kontrol altına alındığı haberlerinin ardından Emniyet Müdürü Hasan Gaffur, otelde rehineleri kurtarma operasyonunun sona erdiğini belirtti.

Gaffur, saldırıya uğrayan diğer otel Tac Mahal'da ise silahlı bir kişiyle çatışmanın devam ettiğini, ultra Ortodoks Yahudi örgütü Chabad Lubavitch'in merkezi Neriman Evi'nde ise hala 2 ya da 3 saldırganın bulunduğunu ifade etti.

Pakistan suçlanıyor

Bu arada Hindistanlı yetkililer, Mumbai'deki saldırılarla ilgili olarak Pakistan'ı suçlamaya devam ediyor.

Hindistan Dışişleri Bakanı Pranab Mukherjee, batıdaki Jodhpur kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Mumbai'deki kanlı saldırıların arkasında gelen ilk istihbarat bilgilerine göre "Pakistan'daki bazı unsurların" bulunduğunu ileri sürdü.

İsrail basını da, Hindistan'ın, Mumbai'deki rehinelerin kurtarılması için İsrail'in askeri yardım önerisini reddettiğini bildirdi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Savunma Bakanı Ehud Barak dün Hindistan'a terörle mücadele alanında yardım önerdi ve bakanlığına ait bir uçağın hemen havalanmaya hazır olduğunu belirtti, ancak Hindistan makamları bu öneriyi reddetti.