Stiglitz: Trump'ı en hassas noktasından vurun

Nobel Ödüllü ABD'li ekonomist Stiglitz, Çin'e Trump yönetiminin ticaret vergilerine misilleme yapma çağrısında bulundu ve "Neresi daha hassassa orayı hedef alın" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nobel Ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaretteki korumacı politikalarıyla Dünya Ticaret Örgütü'nü (DTÖ) iş yapamaz hale getirdiğini, Trump'ın DTÖ'ye yeni yöneticiler atanmasını engellemesinin de endişe verici olduğunu söyledi.

Pekin'de düzenlenen Çin Kalkınma Foroumu'nda CNBC'ye konuşan Stiglitz, "Daha önce ticari alanda yaşanan çekişmeler her zaman DTÖ kuralları çerçevesindeydi" dedi.

Trump yönetiminin ticaret nedeniyle hedef aldığı Çin'e konuyu DTÖ gündemine taşıma çağrısı yapan Stiglitz, Çin'in de ABD'ye karşı yeni vergilerle misilleme yapması gerektiğini kaydetti.

Stiglitz, "Neresi daha hassassa orayı hedef alın. Eminim ki Çin'in ABD'de acıyı maksimum düzeye çıkaracak hedefler konusunda iyi bir ekonomi planı vardır" diye konuştu.

Trump'a da zarar verir

Bir ticaret savaşının Trump yönetimi için de olumsuz etkileri olacağını kaydeden ünlü ekonomist, böyle bir savaşın Trump'a desteği azaltacağını kaydetti.

Stiglitz, ticaret savaşının büyümeye zarar vereceğini ve Fed'in faiz artırmasına zemin hazırlayabileceğini söyledi.

"ABD'nin vergi canavarını kafesine geri tıkalım"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir