Süleymaniye'de otel yangını: 29 ölü

Güvenlik yetkilileri, kent merkezindeki Soma otelinde yerel saatle 22.30'da çıkan yangının bir terörist eylemden kaynaklanmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SÜLEYMANİYE- Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde bir otelde dün gece çıkan yangında aralarında kadın, çocuk ve yabancıların bulunduğu 29 kişinin öldüğü, 22 yaralının olduğu bildirildi.

Süleymaniye hastanesi başhekimi Hamma Raşid, hastaneye 40 ceset ve 22 yaralının getirildiğini belirtse de, Süleymaniye kenti Emniyet Müdürü Tuğgeneral Necmeddin Kadir, ölenlerle ilgili resmi sayının 29 olduğunu, 22 kişinin de yaralandığını söyledi.

Kadir, ölü sayısıyla ilgili karışıklığın hastanede çıkan kaostan kaynaklandığını ifade etti.

Kent merkezindeki Soma otelinde yangının yerel saatle 22.30'da çıktığı kaydedildi.

4 Amerikalı öldü

Çıkan yangında hayatını kaybeden 29 kişi arasında 4 Amerikalının bulunduğu bildirildi.

Hastane kaynakları, morga getirilen kömürleşmiş cesetler arasında 4 Amerikalının bulunduğunu belirttiler.

Hayatını kaybeden yabancılar arasında Afrikalıların da bulunduğu kaydedildi.

Yangın, terörist eylemden çıkmadı

Güvenlik yetkilileri, göreceli olarak istikrarlı ve şiddetin olmadığı Süleymaniye'deki yangının bir terörist eylemden kaynaklanmadığını söyledi.

Soma Otel'de çıkan yangının saatlerce süren çalışmanın ardından söndürüldüğü kaydedilerek, ölenlerden 3'ünün alevlerden kaçmak için üçüncü kattan atlayanlar olduğu ifade edildi.

Süleymaniye kenti sağlık müdürlüğü yetkilisi Dr. Rekot Hama Raşid, ölenlerin çoğunun oteli terk edemedikleri için dumandan boğulduğunu açıkladı.

Süleymaniye kenti güvenlik yetkilisi Kadir Hemacan da yangının bir terörist eylem sonucu çıkmadığını, büyük olasılıkla elektrik arızasından kaynaklandığını ifade etti.

Ölenler arasında Türk yok

Süleymaniye Sağlık Müdürü Rekavt Muhammed, Salim Caddesi üzerindeki Soma Oteli'nde gece yarısı elektrik arızasından çıkan yangında, aralarında yabancıların da bulunduğu onlarca kişinin öldüğünü söyledi.

Muhammed, kurbanlardan bazılarının otelin penceresinden atlayarak yaşamını yitirdiğini, diğerlerinin ise yanarak ya da dumandan boğularak can verdiğini kaydetti. Muhammed, "şu ana kadar yangında ölen Türk olduğuna dair bize bilgi gelmedi" dedi.

Bu arada yangında ölen yabancılar arasında Asiacell telefon şirketinin Filipinli, Kamboçyalı ve Sri Lankalı üç mühendisinin de bulunduğu belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir