Sultanahmet patlamasını dünya böyle gördü

İstanbul Sultanahmet Meydan'ında 10.20'de meydana gelen şiddetli patlamayı dünyanın önde gelen haber ajansları son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Dünyanın önde gelen medya kuruluşları İstanbul Sultanahmet Meydanında meydana gelen patlamaya geniş yer verdi.  Haber ajansları patlamayı son dakika gelişmesi olarak geçti. 

Reuters haber ajansı, Türk televizyon kanallarına dayandırdığı haberde İstanbul'da meydana gelen patlamada ölü ve yaralıların olduğunu abonelerine duyurdu.

En az sekiz kişinin hayatını kaybettiğinin belirtildiği haberde, görgü tanıklarının gürültülü bir patlama duyduklarını söyledikleri de aktarıldı.

'Turizmin kalbinde patlama'

CNN televizyon kanalının haber sitesi Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamayı, 'İstanbul'un merkezinde patlama' başlığıyla verdi. İstanbul turizminin kalbindeki patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis ve ambulansın olay yerine gönderildiğini yazdı.

'İstanbul'un merkezinde patlama' 

BBC patlamayı , İstanbul'un merkezinde patlama' başlığıyla verdi. Türk medyasına dayandırdığı haberinde BBC turisitlerin uğrak yeri olan  Sultanahmet meydanındaki patlamada yaralıların olduğunu ve olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiğini belirtti.  

BBC Türk medya kuruluşlarının şiddetli patlamaya canlı bombanın neden olabileceğini belirttiğini ifade etti.  

BBC İstanbul muhabiri Mark Lowen, son aylarda Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi'nde Türk güvenlik güçleriyle  PKK'lı teröristler arasındaki çatışmaların ateşkesin kaldırılmasının ardından arttığına dikkat çekti. 

BBC ayrıca Türkiye'nin ekim ve haziran aylarında terör örgütü IŞİD üyesi olduğu belirtilen canlı bombaların neden olduğu  Ankara ve Suruç'taki iki büyük patlamayla sarsıldığını yazdı. BBC, ekim ayındaki patlamada 100'den fazla, Suruç'taki patlamada da  30'dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

AFP: Kaynağı bilinmeyen patlama 

Fransız AFP ajansı ise olayı "Türkiye'nin en büyük şehrinin tarihi merkezinde neden kaynaklandığı bilinmeyen bir patlama meydana geldi" ifadesiyle duyurdu. AFP'ye göre; olayda en az 10 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

 'Patlama tarihi meydanı salladı'

İngiliz Guardian gazetesi istanbul'daki patlamayı okurlarına "Patlama İstanbul'un merkezindeki tarihi meydanı salladı" başlığıyla duyurdu. Guardian da haberi Türk medyasına dayandırırken tarihi ve turistik Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamada ölü ve yararlıların olduğunu yazdı.