Suudiler de ABD petrolünün peşinde

Dünyanın en büyük petrol şirketi olan Saudi Aramco'nun, Suudi Arabistan'ın enerji alanındaki başlıca rakiplerinden ABD petrolünü Asya'ya satmayı düşündüğü ancak daha sonra bu plandan vazgeçtiği belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Suudi Arabistan'ın ABD petrolünü Asya'ya satmayı düşündüğü ancak daha sonra bu karardan vazgeçtiği ortaya çıktı. 

Bloomberg News'in iki yetkiliye dayandırdığı habere göre, ABD'deki petrol üretiminde yaşanan artış sonrasında Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco, ABD'deki ofisi aracılığıyla bu ülkeden çıkan ham petrolü Asya'ya satmak için girişimlerde bulundu. Dünyanın en büyük petrol şirketi olan Saudi Aramco, ABD petrolünü Teksas üzerinden Asya ülkelerine satmak istiyordu.

Asya'daki müşterileriyle bu konuda görüşmeler yürüten Suudi Arabistan'ın, daha sonra ekonomik olarak verimli olmayacağını düşünerek bu plandan vazgeçtiği belirtildi.

Bir süre önce de bir diğer büyük petrol üreticisi olan BAE'nin ilk defa ABD'den petrol ithal ettiği açıklanmıştı.

Çin, Hindistan ve Güney Kore gibi büyük Asya pazarlarında, nispeten daha ucuz olan ABD petrolüne talep giderek artıyor. Öte yandan ABD'de petrol üretimindeki artış, Suudi Arabistan öncülüğündeki OPEC ülkelerinin düşük petrol fiyatlarına karşı üretimi azaltma planını da tehlikeye sokuyor.

Petrol zengini BAE, ABD'den petrol ithal ettiPetrol zengini BAE, ABD'den petrol ithal etti

 

Bu konularda ilginizi çekebilir