Talat, siyasi parti yetkilileriyle bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Orams davasıyla ilgili gelişmeleri ele alıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa Toplulukları Adalet Divanı'nın (ATAD) Orams davasıyla ilgili kararını değerlendirmek üzere Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi parti başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda, ATAD'ın, Orams davasıyla ilgili dün aldığı, "Kıbrıs Rum mahkemesinin KKTC'deki sivil ve ticari meselelerle ilgili kararının diğer AB üyelerinde tanınabileceği" yönündeki kararı ışığında, Orams davasının muhtemel seyri ele alınıyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndaki toplantıya, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Demokat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ile beraberlerindeki heyetler katıldı.

Cumhurbaşkanı Talat'a, görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Sarıca ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca eşlik ediyor.

Görüşme öncesinde basına görüntü alma imkanı sağlanırken, herhangi bir açıklama yapılmadı.