Talat ve Hristofyas 10 Eylül'de görüşecek

Dünkü gelişmeler hakkında telefon görüşmesi gerçekleştiren liderler, kapsamlı müzakerelere 10 Eylül Perşembe günü devam etme kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, kapsamlı Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 10 Eylül Perşembe günü bir araya gelecek.

Kıbrıs müzakerelerinde ikinci turun ilk görüşmesi olan bugünkü görüşmeyi, Rum tarafının Yeşilırmak kapsında dün meydana gelenleri gerekçe göstererek "ertelemesi" nedeniyle yapamayan iki lider, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'ın aracılığıyla bugün telefon görüşmesi yaptı.

Dünkü gelişmeleri değerlendiren liderler, kapsamlı müzakerelere 10 Eylül Perşembe günü devam etme kararı aldı.

Liderler, Rum yönetiminin dünkü ayin için KKTC'ye geçiş yapmak isteyen Rumların yaşadığı sorunları gerekçe göstererek görüşmeyi iptal etmesi yüzünden, bugün için planlanan görüşmeyi gerçekleştiremedi.

Talat ile Hristofyas, birinci turu 6 Ağustosta tamamlanan müzakerelerinin ikinci turuna bugün başlayıp 10 Eylül, 17 Eylül ve 2 Ekimde devam etmeyi kararlaştırmıştı.

Hristofyas, parti başkanlarını topladı

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Rum siyasi parti başkanlarını saat 17.00'de toplantıya çağırdı.

Rum radyosunun haberine göre, Rum başkanlık konutunda yapılacak toplantıda, "Yeşilırmak kapısından geçişlerle ilgili durum ve bunun ardından meydana gelen gelişmeler" değerlendirilecek.

Toplantıda ayrıca Hristofyas'ın, Suriye ve Fransa ziyaretleri hakkında da parti başkanlarına bilgi vereceği belirtildi.