Talat ve Hristofyas yarın 27. kez bir araya gelecek

Yarınki görüşmede, Kıbrıs sorununa çözüm bulmayı amaçlayan müzakereler çerçevesinde "ekonomi" konusunun görüşülmesine devam edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununa çözüm bulmayı amaçlayan müzakereler çerçevesinde yarın 27. kez bir araya gelecek.

En son 21 Nisanda bir araya gelen ve müzakerelerdeki altı ana başlıktan biri olan "ekonomi" konusunu görüşmeye başlayan liderler, "ekonomi" başlığının nasıl ele alınacağı üzerinde durmuştu.

Avrupa Toplulukları Adalet Divanı'nın (ATAD) Kıbrıslı Rum Meletis Apostolidis'in İngiliz David-Linda Oram çifti aleyhine açtığı mülk davasına ilişkin verdiği görüşün ardından yapılacak  yarınki görüşmede, "ekonomi" konusunun görüşülmesine devam edilecek.

ATAD'ın kararına, Kıbrıs Türk tarafı sert tepki göstermiş ve müzakereleri olumsuz etkileyeceği uyarısında bulunmuş, Kıbrıs Rum tarafı ise karardan duyduğu memnuniyeti belirtmişti.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Londra'da yaptığı açıklamada, ATAD'ın  görüşünün, müzakere masasında "uç argümanlar sunmadan, sonuç getirici biçimde değerlendirilmesi gerektiğini" ifade etmişti.

21 Nisandaki görüşmenin ardından, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, geçen hafta, New York'ta BM Güvenlik Konseyi'ne bilgi verdi.